OM MIG

HEJ!

Jag heter Petra Maison. Jag är formgivare inom grafisk design, textil, mode och inredning. Jag har utbidning från Forsbergs School of design och RMI Bergs med inriktning på grafisk form och kommunikation, bild, typografi, färgpsykologi, mönster och idélaboratorium. Jag har även varit lärare på Konstskolan i Stockholm.

 

Jag har sedan snart 25 år arbetat på reklambyrå och som frilansande Art Direktor. Jag har även drivit Södersitsen a la Maison, en butik och ett inredningsföretag med fokus på textilier i vilket jag varit versam som inredare privat och offentlig miljö. Jag har också varit med och skapat och grundat GardenGirl ett företag som erbjuder arbetskläder och trädgårdsprodukter för kvinnor. På GardenGirl har jag ansvarat för all design, marknadsföring och varumärkesstrategi. Jag har även en tid varit verksam som VD.

 

Mina styrkor ligger i att visualisera ideer, kommunikationsstrategier och företagsidentiteter. Jag är erfaren inom utveckling och skapande av varumärkesidentiteter, design och utveckling av logotyper och grafiska profiler. Eftersom jag skapat många visuella identiteter är jag också duktig på att följa redan befintliga och kan därför också med lätthet skapa layouter för olika ändamål med eller utan grafisk manual.

 

Välkommen att kontakta mig om du vill veta mer eller kanske boka ett förutsättningslöst möte.

 

Vänligen

Petra Maison

petra@alamaisondesign.se